Retourneren en Terugbetalingen – Meekz

Gratis verzending, ook bij aanbiedingen!

7 dagen per week thuisbezorgd!

Niet goed? Geld terug garantie!

Retourneren en Terugbetalingen

Bedankt voor het winkelen Meekz.nl Als je niet helemaal tevreden bent met je aankoop, staan ​​we voor je klaar.

Retourneren of Ruilen

U kunt een artikel retourneren binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de goederen. U moet de reden voor de retour/omruiling vermelden in een e-mail aan de klantenservice op comfortcold@outlook.com. Alle retourzendingen moeten worden goedgekeurd door een lid van het Meekz klantenserviceteam.

  • Het artikel moet zich in de originele verpakking bevinden, inclusief alle artikelen die bij de bestelling zijn inbegrepen, om een ​​volledige terugbetaling te ontvangen.
  • De klant is verantwoordelijk voor het betalen van de retourzending.
  • Artikelen die met korting zijn gekocht, kunnen binnen 14 kalenderdagen worden ingewisseld voor winkeltegoed.
  • Artikelen die tegen een gereduceerde prijs zijn gekocht, kunnen worden geruild voor andere artikelen met dezelfde waarde als het bestelde artikel.
  • Alle standaard retourzendingen zijn onderhevig aan 20% restocking fee. Als het artikel niet in de originele verpakking wordt geretourneerd en niet geschikt is voor wederverkoop, kunnen de herbevoorradingskosten naar goeddunken van de afdeling Retouren hoger zijn.
  • De naam op de bestelling en het bestelnummer dienen op het retourlabel te staan. Meekz.nl  is een internationaal merk en alle retourzendingen moeten naar ons magazijn in het buitenland worden gestuurd.
  • Alle douanekosten worden naar goeddunken van de vervoerder en de lokale wetgeving in rekening gebracht, en alle douanekosten moeten door de klant worden betaald om het artikel te retourneren.


NIET-RETOURNEERBARE ARTIKELEN

Vanwege de huidige pandemie accepteert Meekz.nl geen retourzendingen voor de volgende artikelen omdat deze als hygiënisch worden beschouwd:

Huidverzorgingsproducten
Make-up- en nagelverzorgingsproducten  

Persoonlijke verzorgingsproducten
Speelgoed en kledingartikelen
Sommige gadgets (draadloze hoofdtelefoons, oordopjes, brillen, enz.)

Als u een niet-retourneerbaar artikel heeft dat beschadigd of defect is aangekomen, kunt u een vervanging of terugbetaling aanvragen in de vorm van winkeltegoed.

 

Terugbetalingen

Geretourneerde artikelen worden gecontroleerd door ons Quality Assurance-team. Nadat we het artikel hebben geïnspecteerd, zullen we u onmiddellijk op de hoogte stellen van de status van uw terugbetaling.

Als je retourzending is goedgekeurd, zullen we een terugbetaling doen via de oorspronkelijke betaalmethode die voor de bestelling is gebruikt. Als er een bestelling is geplaatst onder Klarna, wordt je factuur geannuleerd als de factuur nog niet is betaald, of terugbetaald als er al is betaald.

Voor meer informatie over dit onderdeel kunt u contact opnemen met onze klantenservice: comfortcold@outlook.com